De Stichting Administratief Beheer (SAB) is een organisatie binnen de VCV. Leden van die VCV kunnen namelijk tegen betaling van € 310,- per jaar (2019) gebruik maken van talrijke financiële en administratieve ondersteuningen die de werkstichting biedt. Die ondersteuning reikt van het invullen van belastingpapieren tot de jaarlijkse verantwoording van het financieel beleid aan de kantonrechter. Maar ook als iemand bijvoorbeeld vragen heeft over de ZZP-indicatie of over de uitkering, over problemen met vervoer, over uitkeringen en inhoudingen zullen de medewerkers van de SAB naar beste vermogen helpen.

Algemene leden vergadering

De werkstichting SAB kent net zoals de VCV officiële statuten die garanderen dat er ieder jaar op de Algemene Leden Vergadering (ALV) van de Vereniging een heldere, transparante financiële verantwoording is. Tijdens die ALV stellen de leden van de Vereninging ook het beleid van de SAB vast voor het komende boekjaar en keuren zij tevens het gevoerde financiële beleid van onder andere de SAB goed van het jaar dat voorbij is. Ieder lid mag die vergadering bijwonen en zijn stem laten horen.

Machtiging

De SAB kan alleen belangen vertegenwoordigen als men de Stichting Administratief Beheer een officiële machtiging geeft voor de financiële handelingen. Samen met de SAB wordt vervolgens een cliëntenrekening bij de Rabobank geopend en die is dan gemachtigd om geld te incasseren voor bijvoorbeeld betalingen die in de ALV van de VCV en in de begrotingen van de woongroepen zijn overeengekomen.
De administratie van zo’n rekening wordt verzorgd door de werkstichting. Voor de controle van de rekening krijgt men iedere maand van de Rabobank de mutatieoverzichten van de rekening.

Afspraak

Maak gerust een afspraak voor een geheel vrijblijvende kennismaking: je bent van harte welkom. Als de informatie tijdens dat gesprek je bevalt, kun je lid worden en een intake voeren met twee leden van de Stichting Administratief Beheer, die je helpen om je belangen zo goed mogelijk door de VCV en haar werkstichting te laten behartigen.


Inlog leden